Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Ως μαθήτρια Δημοτικού παρακολούθησε το English Girls College, στην Αλεξάνδρεια και αργότερα το French School στη Λωζάννη της Ελβετίας.
Ξεκίνησε από το 1961 την καριέρα της ως ξεναγός εργαζόμενη έως το 1978.
3 χρόνια αργότερα και για μια συνεχή 15ετία πραγματοποιεί εθελοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες που επισκέπτονται το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Θέλοντας να προβάλει τον τόπο καταγωγής της οικογένειάς της στις Μηλιές του Πηλίου, καταγράφει την πολύπλευρη ιστορία του και δημιουργεί  την «Ιδιωτική Συλλογή-Τοπικό Μουσείο», το 1982. Ένα χρόνο αργότερα μελετάει και παρουσιάζει τη μονογραφία «Το σαμάρι, μια ζωντανή πηλιορείτικη παράδοση», η οποία εκδίδεται τρίγλωσση από το Βιβλιοπωλείο της «Εστίας».

Τo 1984 της απονέμεται  από τη Rolex awards «Επιχειρηματικό πνεύμα», τιμητική διάκριση για το εγχείρημα «Διαφυλάσσοντας την κληρονομιά ενός ελληνικού χωριού σε ένα ζωντανό μουσείο».

Το 1986 και για 4 συνεχή χρόνια οργανώνει στις Μηλιές την διήμερη εκδήλωση «Ζήστε την Πηλιορείτικη παράδοση» με ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τοπικά εργαστήρια και αξιοθέατα του χωριού. 

Το 1987 δωρίζει την «Ιδιωτική Συλλογή-Τοπικό Μουσείο», στην κοινότητα Μηλεών ώστε να δημιουργηθεί το «Τοπικό Μουσείο» παραμένοντας  Διευθύντριά του. Συγγράφει και προσφέρει τη δίγλωσση έκδοση «Μηλιές, κώμη του Πηλίου όρους», παράλληλα σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και 4 Μουσειοσκευές που εστιάζουν σε λαογραφικά θέματα, ενώ ξεκινάει το θεσμό της  προκήρυξης ετήσιων Πανελλήνιων Διαγωνισμών Παιδικής Ζωγραφικής σε συνεργασία με σχολεία.

Η παρουσίαση περιοδικών εκθέσεων και σχετικών δράσεων για το Μουσείο είναι από τις δραστηριότητες που αναλαμβάνει έως σήμερα.

Ιδρύει το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μηλεών Πηλίου» το 1991 και μεταφέρει στην Αθήνα τη δραστηριότητα των Διαγωνισμών, πραγματοποιώντας  σε ετήσια βάση έκθεση των βραβευμένων έργων στο φιλόξενο χώρο του Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Επιλεγμένα έργα των Διαγωνισμών παρουσιάζονται στη Mayfair Gallery στο Λονδίνο και στο Παιδικό Μουσείο στο Manhattan στη Νέα Υόρκη.

Η τεχνογνωσία που της προσφέρει η συνεργασία με το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στο Oslo, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ίδρυση Μουσείου Παιδικής Τέχνης στην Αθήνα.

Το 1994 εγκαινιάζει το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στην Πλάκα. Η ίδια αναλαμβάνει εθελοντικά ως Διευθύντρια και εκλέγεται Γενική Γραμματέας του 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου από την ίδρυσή του έως και το 2007, ενώ από το 2014 είναι Πρόεδρος.

Συμβαίνει τώρα
Δεκέμβριος
inhalers, creams

Χριστουγεννιάτικο Camp 2023-24

Χριστουγεννιάτικο Camp 2023-24

Ζωγραφική μαζί με τους γονείς! Πρόγραμμα για παιδιά 2,5-5 ετών

Ζωγραφική μαζί με τους γονείς! Πρόγραμμα για παιδιά 2,5-5 ετών

Κυριακή με Τέχνη! Εργαστήρια για παιδιά 6-12 ετών

Κυριακή με Τέχνη! Εργαστήρια για παιδιά 6-12 ετών

Προγράμματα για σχολικές ομάδες

Προγράμματα για σχολικές ομάδες

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ SUMI-E ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ SUMI-E ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Νέα Οκτάμηνα Εικαστικά Εργαστήρια 2023-2024

Νέα Οκτάμηνα Εικαστικά Εργαστήρια 2023-2024