Ελληνικά | English
Εκπαίδευση & Εργαστήρια
Παιχνίδια, μέσω της Τέχνης

Παιχνίδια, μέσω της Τέχνης, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά που απευθύνονται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Οι διαδραστικές γωνιές είναι ειδικά σχεδιασμένες από το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Μουσείου, ακολουθούν το αρχικό του όραμα «μαθαίνω, μέσω της Τέχνης» και προτείνουν, ανάλογα με το θέμα της κάθε έκθεσης, δραστηριότητες και παιχνίδια για την εξερεύνηση των εκθεμάτων του Μουσείου.
Πώς; Παίζοντας με τα έργα των 3 εκθέσεων, φτιάχνοντας πάζλ, λύνοντας γρίφους, διαβάζοντας λέξεις, φράσεις και ιστορίες, ταξιδεύοντας μέσα από φωτογραφίες, αναγνωρίζοντας μνημεία πολιτισμού, καταγράφοντας προσωπικές σκέψεις, συμμετέχοντας σε διαδηλώσεις και φυσικά ζωγραφίζοντας με πηγή έμπνευσης τα 330 έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 2,5-14 ετών

Με το ατομικό εισιτήριο του Μουσείου 3 € μπορείτε να παίξετε 20 παιχνίδια σχεδιασμένα για όλη την οικογένεια, με σκοπό τη συμμετοχή όλων μαζί. Οι γονείς παραμένουν στο χώρο μαζί με τα παιδιά τους και έχουν την επίβλεψη τους.
Τρίτη - Σάββατο 10.00-14.00 & κάθε Κυριακή 11.00-14.00

 

Στην έκθεση «Μόνος ή Μοναδικός; διαφορετικότητα & ρατσισμός» (άνω όροφος)  10  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ για να δεις τη διαφορετικότητα με διαφορετικά μάτια.
Στην έκθεση «Στο εργαστήριο με τον Γκίκα», (άνω όροφος)  2  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ γνωριμίας με τον Έλληνα ζωγράφο Ν. Χατζηκυριάκου Γκίκα.
Στην έκθεση «Φροντίζω με Τέχνη», (ισόγειο)  8 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με τους 4 βασικές ενότητες της έκεθσης

 

 

 

Συμβαίνει τώρα
Απρίλιος
inhalers, creams

Πασχαλινό camp

Πασχαλινό camp

Ψηφιακές βόλτες στο Museo del Prado στην Ισπανία

Ψηφιακές βόλτες στο Museo del Prado στην Ισπανία