Εκπαίδευση & Εργαστήρια
Διεθνείς συνεργασίες

Από το 2006 έως και το 2009, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ( Μ.Ε.Π.Τ.) συνεργάστηκε με την TATE Modern του Λονδίνου, αναλαμβάνοντας στην Ελλάδα την οργάνωση του Διεθνούς Σχολικού Προγράμματος Τέχνης της Unilever.

Η σύμπνοια των απόψεων, οι παράλληλοι στόχοι στο σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας προσέγγισης της Τέχνης ήταν μεγάλη καταξίωση 
για την εκπαιδευτική πορεία που έχει διαγράψει το Μουσείο στα 12 χρόνια της μέχρι τότε λειτουργίας του. Παράλληλα η προβολή της παιδικής τέχνης στην ΤΑΤΕ, 
ένα διεθνούς κύρους Μουσείο, για 4 συνεχείς χρονιές, με συμμετοχή της Ελλάδας σε 4 διεθνείς εκθέσεις, ήταν μεγάλη αναγνώριση των βασικών σκοπών του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Στόχος των Διεθνών Σχολικών Προγραμμάτων Τέχνης ήταν να ενθαρρύνουν μαθητές, 6-18 ετών, από όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής, γλυπτά ή μικρές εγκαταστάσεις σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα.

Η επιλογή του θέματος και η παρουσίασή του στο αντίστοιχο εκπαιδευτικό πακέτο ήταν και τις 4 χρονιές αποκλειστική ευθύνη της TATE. Συνολικά στα προγράμματα ανταποκρίθηκαν μαθητές από 45 χώρες.

Το Μ.Ε.Π.Τ. σε συνεργασία με την Unilever, αναλάμβανε τη μετάφραση του πακέτου, την ενημέρωση σχολείων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα με σκοπό τη συμμετοχή τους καθώς και την οργάνωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής σε παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού. Το Μουσείο επίσης συμμετείχε στο πρόγραμμα με έργα που δημιουργούσαν τα παιδιά που παρακολουθούσαν τα 8μηνης διάρκειας εικαστικά εργαστήριά του.

Κάθε χώρα είχε δικαίωμα να στείλει στην TATE 3 αντιπροσωπευτικά έργα.
Η σύστασή της 7μελούς κριτικής επιτροπής που επέλεγε τα 3 έργα της Ελλάδα ήταν ευθύνη του Μ.Ε.Π.Τ..

Την τελική επιλογή ενός έργου από κάθε χώρα, που συμμετείχε στο πρόγραμμα, είχε η TATE και όλα τα αντιπροσωπευτικά έργα παρουσιάζονταν στον εκθεσιακό χώρο της, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραβείο: 2006 «Μέσα έξω-κρύβω και αποκαλύπτω». Μαρία Καρατζογλίδη, 8 ετών, 10ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας

Βραβείο: 2007 «Όνειρα και πραγματικότητα». Άννα Αναστασοπούλου και Βέρρα Χρύση, 10 ετών, Σχολή Μωραϊτη

Βραβείο: 2008 «Ομορφιά και διαφορετικότητα. Δύο κόσμοι μακρινοί;». Ραφαέλλα Βέρου, 13 ετών, Λεόντειος Λύκειο Πατησίων

Βραβείο: 2009 «Χώρος-τόπος». Χρύσα Δεονά, 9 ετών, Εργαστήριο Παιδικής Τέχνης Δήμου Νίκαιας

 

Συμβαίνει τώρα
Ιούνιος
inhalers, creams

«Ημέρα του Πατέρα»

«Ημέρα του Πατέρα»

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Summer Camp 2024

Summer Camp 2024

ΧΟΡΗΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΧΟΡΗΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ