Ελληνικά | English
Μάρτιος | Δημιουργικά εργαστήρια τις Κυριακές

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ…

δημιουργικούς ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού που ζουν στην ίδια πόλη με εμάς!

Βλέπουμε, γνωρίζουμε, κουβεντιάζουμε & δημιουργούμε!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-11 ΕΤΩΝ.

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 11:30 - 13:30 στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Τις Κυριακές μας τις περνάμε δημιουργικά και η κυριακάτικη βόλτα στην Πλάκα έχει σαν τελικό προορισμό της το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης όπου γινόμαστε μια μεγάλη παρέα.

Κάθε Κυριακή έχουμε ραντεβού με χαρισματικούς δημιουργούς και σημαντικούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Εικαστικοί και εικονογράφοι, συγγραφείς και δημοσιογράφοι, χορογράφοι και μουσικοί, σκηνοθέτες και ηθοποιοί, σχεδιαστές κοσμημάτων και αρχιτέκτονες, ανήσυχοι κηπουροί και ευρηματικοί σεφ, συναρπαστικοί επιστήμονες και ονειροπόλοι εφευρέτες μοιράζονται τις σκέψεις τους, τα όνειρά τους, τις εμπειρίες τους και μας οδηγούν στον μαγικό κόσμο της τέχνης ώστε να νιώσουμε και οι ίδιοι την εμπειρία της δημιουργίας.  

Εδώ η τέχνη γίνεται εμπειρία και παιχνίδι!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2019.::

Κυριακή 24  Φεβρουαρίου 2019

Μια Κυριακή με...

την συγγραφέα και εικονογράφο παιδικών βιβλίων Κατερίνα Κρις και το βιβλίο της "Αστρικό Χωριό".

Η βραβευμένη εικονογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων θα είναι κοντά μας για να μας μεταφέρει στο δικό της δημιουργικό κόσμο. Θα γνωρίσουμε τους ήρωές της αλλά και τα μυστικά της δημιουργίας. Αυτο το κυριακάτικο πρωινό θα κάνουμε ένα ταξίδι "απογειωτικό" Θα πάμε στο αστρικό χωριό!

Το Αστρικό Χωριό είναι ένα καταφύγιο που κρατά απέξω τις επιθέσεις των μαύρων σκέψεων, τις ριπές της γκρίνιας, του ψέματος και της απογοήτευσης και, φυσικά, τις ψυχολογικές «βόμβες» της οικονομικής κρίσης.

Στο Αστρικό Χωριό παιδιά βιώνουν την ανεμελιά που δικαιούνται, σε έναν κόσμο όπου όλοι μιλάνε «σπανιακά», τη σπάνια γλώσσα της καρδιάς, και υπάρχουν ειδικοί μηχανισμοί ευτυχίας όπως η «τριαλαριέρα», που τινάζει από πάνω μας όλα τα προβλήματα, η λέξη «μαμαλού», που σε βοηθάει να κάνεις το λάθος σωστό ξανά, τα «σκαρφαλόδεντρα», που μπορείς να ξαπλάρεις πάνω τους και να μην κάνεις απολύτως τίποτα, και τα καπελόσπιτα, σπίτια που μπορείς να φτιάξεις με τη φαντασία σου, όπως και σε όποια περιοχή θέλεις, χωρίς χρήματα.

Το Αστρικό Χωριό θα απογειώσει την φαντασία και τη δημιουργικότητά μας αφού στο τέλος θα φτιάξουμε ένα δικό μας έργο τέχνης!!!

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Μια Κυριακή με…

την εικαστικό Πένυ Κωνσταντίνου

ΟΙ Απόκριες έφτασαν και η Πένυ Κωνσταντίνου θα κάνει το κυριακάτικο πρωινό μας  μια συναρπαστική δημιουργική εμπειρία. Ο πιο συναρπαστικός τρόπος για να βιώσουμε το καρναβάλι και τις Απόκριες είναι να φτιάξουμε τις δικές μας αποκριάτικες μάσκες με την καθοδήγησή της!

Κυριακή 10 Μαρτίου

Μια Κυριακή με…

την εικαστικό Αναστασία Σουρλαντζή

«Χρωματιστοί χαρταετοί»

γιορτάζουμε τα «Κούλουμα» με πινέλα και χρώματα πολλά. Ζωντανεύουμε το έθιμο στο πιο χαρούμενο εργαστήρι του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και αποχαιρετούμε τις Απόκριες με κέφι και αισιοδοξία.

Κυριακή 17 Μαρτίου

Μια Κυριακή με…

την εικαστικό Μαρία Πάστρα

«Σκιές και χρώματα της σημερινής Αθήνας»

Η πόλη που ζούμε και αγαπάμε είναι πηγή έμπνευσης για την εικαστικό Μαρία Πάστρα. Μαζί της θα εξερευνήσουμε κάθε μυστική γωνιά της πόλης μας, θα δούμε τα παιχνίδια της σκιάς και του χρώματος και στο τέλος θα φτιάξουμε τα δικά μας έργα τέχνης.

Κυριακή 24 Μαρτίου

Μια Κυριακή με…

τον Θεόφιλο!

Ένα ταξίδι στην ιστορία και στο χρόνο μέσα από τη ματιά του αγαπημένου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου θα κάνουμε αυτό το Κυριακάτικο πρωινό.  Θα ανοίξουμε έναν διάλογο με τον καλλιτέχνη και το έργο του και  με την καθοδήγηση του εικαστικού Νίκου Κόνιαρη, θα δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα τέχνης  

Κυριακή 31 Μαρτίου

Μια Κυριακή με…

τον Αλέξη Ακριθάκη

Αυτή την Κυριακή γνωρίζουμε τον εμβληματικό Έλληνα καλλιτέχνη του τσίκι-τσίκι, Αλέξη Ακριθάκη. Ακουμπούσε την πένα πάνω σε ένα τυχαίο σημείο της κόλλας και, τσίκι-τσίκι, όπως έλεγε, γέμιζε την κόλλα με παράξενα σχήματα

Έφτιαχνε ιστορίες με εικόνες, έπαιρνε το καραβάκι το ελικόπτερο, το αεροπλάνο, τη βαλίτσα, τα πουλιά, τις καρδιές, τα λούνα παρκ και τα έκανε ζωγραφική.  Με την έμπνευση που θα μας χαρίσει το σπάνιο έργο του και με την καθοδήγηση της εικαστικού Κατερίνας Κιπενή-Θαλασσινού, θα δημιουργήσουμε στο εργαστήριο του Μουσείου τα δικά μας έργα τέχνης!

Κυριακή 7 Απριλίου

Μια Κυριακή με…

τη ζωγράφο Αγγελική Μπόμπορη

"πορτραίτα χρωματιστά"

Η ζωγράφος Αγγελική Μπόμπορη αγαπάει πολύ τα πορτραία. Της αρέσει να παρατηρεί τους ανθρώπους, εμπνέεται από τα βλέμματά τους, προσπαθεί να αποτυπώσει το συναισθηματικό τους κόσμο. Αφου μας αποκαλύψει κάποια μυστικά των προσωπικών της δημιουργιών, θα φτιάξουμε κι εμείς τα δικά μας πορτραίτα!

 

 

Τα έσοδα από το πρόγραμμα διατίθενται αποκλειστικά για την ενίσχυση του Μουσείου. Ευχαριστούμε τους προσκεκλημένους για την ευγενική προσφορα τους.
Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ  / για αδέλφια γίνεται έκπτωση 10%
Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ:
ΤΡΙΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00-14:00  Τ. 210 3312621,  210 3312750
ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Κόδρου 9,  προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα
Πλησιέστεροι σταθμοί Μετρό:  Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Ακρόπολη

 

 

 

 

Συμβαίνει τώρα
Μάρτιος
inhalers, creams

Νέο 4μηνο εργαστήριο για παιδιά 5-11 ετών!

Νέο 4μηνο εργαστήριο για παιδιά 5-11 ετών!

ΝΕΟ! Μαθήματα Ιαπωνικού Sumi-e για ενήλικους

ΝΕΟ! Μαθήματα Ιαπωνικού Sumi-e για ενήλικους

Δημιουργικά εργαστήρια τις Κυριακές

Δημιουργικά εργαστήρια τις Κυριακές

Μαμά, μπαμπά ζωγραφίζουμε μαζί; για παιδιά 2,5-5 ετών και γονείς

Μαμά, μπαμπά ζωγραφίζουμε μαζί; για παιδιά 2,5-5 ετών και γονείς

Έκθεση του ΜΕΠΤ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 Έκθεση του ΜΕΠΤ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Γενέθλια με χρώμα στο Μουσείο!

Γενέθλια με χρώμα στο Μουσείο!