Ιούλιος | TO ΠΑΣΧΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ 2

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ,ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε τα πιο περίτεχνα και ευφάνταστα πασχαλινά αυγά, παίρνοντας ιδέες από τις ζωγραφιές των παιδιών του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

                                                                                     Αντωνιάδου Λήδα, 5.5 ετών

Παρατήρησε στην ζωγραφιά της Λήδας το φόντο, δηλαδή το πίσω μέρος. Είναι ζωγραφισμένο με τέμπερες, με δύο μόνο χρώματα και χωρισμένο στην μέση .Έχει χρησιμοποιήσει κυμματάκια και τελίτσες στην μια πλευρά ,ενώ στην άλλη έχει βάλει τελίτσες και βροχούλες. Το κυρίως θέμα ,δηλαδή το μπολ με τα αυγά, είναι κολλάζ από πολύχρωμα χαρτιά.

                                                                                 Σουλείν Νάγια, 9 ετών

Η Νάγια χρησιμοποίησε τέμπερες για να κάνει το φόντο της μονόχρωμο με πιτσιλιές και αφού ζωγράφισε το μπολ και τα αυγά συμπλήρωσε από πάνω πολύχρωμες γραμμές.

                                                        Χαραλαμπίδη Θεοδώρα, 9 ετών

Η Θεοδώρα ζωγράφισε τα αυγά ,το μπολ και το τραπέζι με ξυλομπογιές. Άλλα αυγά τα γέμισε με πολύχρωμα τετράγωνα, κάποια με ρίγες οριζόντιες ,κάθετες και πλάγιες ενώ σε άλλα έβαλε γραμμές. Το φόντο της το ζωγράφισε με νερομπογιές κάνοντας πλάγιες ρίγες.

 

Γιαννακοπούλου Ινώ, 11 ετών

Ξυλομπογιές και νερομπογιές χρησιμοποίησε και η Ινώ για να φτιάξει την δικιά της ζωγραφιά με ρίγες ,γραμμές και καμπύλες.

 

Ζωγράφισε τα δικά σου πασχαλινά αυγά μέσα σε μπολ και μην ξεχάσεις να δουλέψεις με πολλά χρώματα και το κυρίως θέμα αλλά και το φόντο .

 Παρατήρησε προσεχτικά τις ζωγραφιές των παιδιών και διάλεξε όποιο από τα υλικά σε ευχαριστεί (τέμπερες, νερομπογιές, ξυλομπογιές) για να φτιάξεις το δικό σου έργο, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που σου άρεσαν περισσότερο (πιτσιλιές, γραμμές, ρίγες, τελίτσες, τετράγωνα, καμπύλες).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

 

Στείλε τις δικές σου πασχαλινές ευχές με την ζωγραφιά σου!!!

 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

 

Συμβαίνει τώρα
Ιούλιος
inhalers, creams

«Ήμουν παιδί το 21»

«Ήμουν παιδί το 21»

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - #3.191kmproject

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - #3.191kmproject