ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ | «Ήμουν παιδί το 21»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Ήμουν παιδί το ‘21», στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, στους Δελφούς, μια συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» και του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών».
Η έκθεση αρχικά οργανώθηκε από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης», την Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού.
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα μαθητών/μαθητριών του 5ου Δημοτικό Σχολείο Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης», που έχουν θέμα την ζωή, την προετοιμασία και τους ήρωες του 1821 μέσα από τις γνώσεις που έχουν πάρει στη σχολική τους εκπαίδευση και τις εικόνες που έχουν μελετήσει από ζωγραφικά και άλλα έργα, δημιουργώντας μια αίσθηση υπερηφάνειας και τιμής για την πατρίδα τους. Παράλληλα, παρουσιάζονται έργα 38 καταξιωμένων καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από τη θεματική, αρχειακό υλικό σε σχέση με το παιδί την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, καθώς και χειροποίητες παραδοσιακές ενδυμασίες (γνήσια αντίγραφα) της Θεσπρωτίας από την δημιουργό Παναγιώτα Πάνου.
Η δράση έχει ενταχθεί από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο εθνικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που συντονίζει, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων μετά την επανάσταση του 1821.

 

Διάρκεια Έκθεσης: 19 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2021

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές: 9.00-15.00 Σάββατο-Κυριακή: 10.00-14.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22650-82731 & 82353 


Η κα Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ με την επιμελήτρια της έκθεσης «Ήμουν παιδί το '21» κα Λουΐζα Καραπιδάκη

 

(από αριστερά) Η κα Αθανασία Σκληρού, επιμελήτρια ΜΕΠΤ / κα Μαρία Πάστρα, εικαστικός/ κα Ελένη-Φαίη Σταμάτη, επίτιμη Πρόεδρος ΜΕΠΤ/ κος Νικόλαος Ευσταθίου, Διευθυντής 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης/ κος Ιωάννης Τζιβελέκας, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δάφνης-Υμηττού/ κος Αναστάσιος Μπινίσκος, Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού.

 

 

H επίτιμη πρόεδρος του ΜΕΠΤ κα Ελένη-Φαίη Σταμάτη με την επιμελήτρια του ΜΕΠΤ κα Αθανασία Σκληρού

Συμβαίνει τώρα
Σεπτέμβριος
inhalers, creams

Νέος κύκλος 8μηνων εικαστικών εργαστηρίων 2021 - 22

Νέος κύκλος 8μηνων εικαστικών εργαστηρίων 2021 - 22

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια

Εγκαίνια έκθεσης: «Ήμουν παιδί το ΄21»

Εγκαίνια έκθεσης: «Ήμουν παιδί το ΄21»

Eγκαίνια έκθεσης: «Εγώ είμαι εγώ, Ευζωνάκι γοργό…»

Eγκαίνια έκθεσης: «Εγώ είμαι εγώ, Ευζωνάκι γοργό…»