Ιανουάριος | Προγράμματα για σχολικές ομάδες

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει τα
Εκπαιδευτικά Προγράμματα και τα Εικαστικά Εργαστήρια
για σχολικές ομάδες!!!

 

Τα σχολικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου προσεγγίζουν θέματα της καθημερινής ζωής μέσα από την Τέχνη, που αφορούν στο παιδί, στην οικογένεια, στο φυσικό περιβάλλον, τη διατροφή, τα αθλήματα, και σε ευρύτερους κοινωνικούς προβληματισμούς, όπως τα δικαιώματα, η διαφορετικότητα, η διαπολιτισμικότητα, κ.ά. με στόχο τη συμβολή του Μουσείου στη διαμόρφωση μίας κοινωνίας ενεργών πολιτών.

Τα προγράμματα σχεδιάζονται από το Εκπαιδευτικό τμήμα του Μουσείου σύμφωνα με την ηλικίες των μαθητών στους οποίους απευθύνονται και ολοκληρώνονται με εργαστήριο ζωγραφικής, όπου κάθε μαθητής δημιουργεί ένα ατομικό έργο.

Κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και συνοδεύεται από ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει υλικό για την περαιτέρω επεξεργασία του θέματος στην τάξη από τον εκπαιδευτικό, επιστρέφοντας στο σχολείο! 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΜΕ ΤΕΧΝΗ»
   
Με βάση την έκθεση του Μουσείου «Φροντίζω με τέχνη. Από τον μικρόκοσμο του εγώ στον πλανήτη του εμείς» και την νέα προσέγγιση «Μαθαίνοντας μέσω της Τέχνης».

Μαθητές Νηπιαγωγείου και μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού θα εστιάσουν στην πολύπλευρη έννοια της φροντίδας και στη σταδιακή μετάβαση από το ατομικό πλαίσιο δράσης στο συλλογικό.


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «ΜΟΝΟΣ Η' ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ» 
Διαφορετικότητα και Ρατσισμός

Μαθητές Νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του Δημοτικού θα γνωρίσουν και θα κατανοήσουν τις έννοιες της διαφορετικότητας και του ρατσισμού μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής προσέγγισης «μαθαίνοντας μέσω της Τέχνης»!

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το δικαίωμα να είσαι παιδί» έχει ως  στόχο να προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα Δικαιώματα του Παιδιού όπως αυτά αναφέρονται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού τα οποία διαμορφώνονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες, τα δικαιώματα της Επιβίωσης, της Ανάπτυξης, της Προστασίας και της Συμμετοχής.

Εικαστικά Εργαστήρια με αφορμή καλλιτέχνες!

Στα Εικαστικά Εργαστήρια του ΜΕΠΤ τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα εμπνευστούν από το έργο Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικά στιλ και τεχνοτροπίες, θα ταξιδέψουν μέσω της τέχνης σε τόπους μακρινούς και θα δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα τέχνης!!!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Πληροφορίες - Λεπτομέρειες: 210.3312621

Συμβαίνει τώρα
Μάρτιος
inhalers, creams

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ CAMP ΣΤΟ ΜΕΠΤ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ CAMP ΣΤΟ ΜΕΠΤ

Δια ζώσης Σεμινάριο εικαστικών για εκπαιδευτικούς

Δια ζώσης Σεμινάριο εικαστικών για εκπαιδευτικούς

Μαμά, μπαμπά ζωγραφίζουμε μαζί?

Μαμά, μπαμπά ζωγραφίζουμε μαζί?

Εικαστικά εργαστήρια Κυριακής για παιδιά 6-12 ετών

Εικαστικά εργαστήρια Κυριακής για παιδιά 6-12 ετών

Διαδικτυακά Εικαστικά Εργαστήρια

Διαδικτυακά Εικαστικά Εργαστήρια